Bravčové výpečky s kapustou

Bravčové výpečky s kapustou

Knedlo-prasa-zelo, to je naše národné jedlo. Žiadna zdravá desiata, ale poriadna nálož mäsa a prílohy. Bravčové však možno upraviť na veľa spôsobov a výpečky sú jedným z nich. Ako na ne?

Ingrediencie:

Mäso

  • 1 kg bravčové pliecko
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 cibuľa
  • 2 lyžice sadla
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 200 ml vody
  • 1 rovná lyžica hladkej múky
  • rasca
  • soľ
  • korenie

Kapusta

  • 500 g kyslej kapusty (bielej)
  • 2 cibuľa
  • 4 lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 lyžica octu
  • 1 lyžica cukru
  • rasca
  • soľ

Postup:

Mäso

  • Mäso nakrájajte na kocky. Do hrnca dajte masť a speňte na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.
  • Pridajte posolené a okorenené mäso a sprudka opečte.
  • Takto upravené mäso dajte do pekáča, podlejte vodou, priklopte a pečte v rúre na 160 ° C zhruba 90 minút.
  • Potom veko odstráňte, zvýšte teplotu na 180 ° C a pečte ďalších 30 minút. Pred dopečením pridajte trochu vody zmiešanej s múkou a sójovkou a vmiešajte do výpeku, aby sa šťava zahustila.

Kapusta

  • V hrnci nechajte na oleji speniť nadrobno nakrájanú cibuľu.
  • Pridajte kapustu aj s nálevom, dolejte troškou vody a prisypte rascu. Nechajte dusiť.
  • Po zmäknutí kapusty pridajte ocot, cukor a soľ, množstvo môžete upraviť podľa chuti.

Výpečky s bielou kapustou podávajte ideálne so žemľovou knedľou.

bravčové výpečky s knedľou a kapustou
livingpraguetours.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.