Pivo je k tomuto druhu mäsa skvelou voľbou, ale nemusíte ho mať len v pohári vedľa taniera. Pridajte ho do svojho varenia a uvidíte, že to bude skvelá voľba.
Ingrediencie:
- 1 kg bravčového mäsa (pliecko)
- 6 stredne veľkých cibulí
- 6 strúčikov cesnaku
- ½ l čierneho piva
- 1 lyžica masti
- 1 lyžička sladkej papriky
- 1 lyžička rasce
- soľ
- korenie
Postup:
- Na masti nechajte speniť nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.
- Pridajte na kocky pokrájané mäso a sprudka opražte.
- Potom vložte mäso s cibuľou do pekáča, zasypte paprikou, rascou, osoľte, okoreňte a dôkladne premiešajte.
- Prilejte čierne pivo (zatiaľ len polovicu), priklopte a dajte piecť do predhriatej rúry na 180 °C.
- Pečte po dobu 90 minút a priebežne podlievajte zvyškom piva.
- Po hodine a pol pečenia zvýšte teplotu na 200 ° C, odkryte veko a pečte ďalších 20-30 minút do chrumkava.
Ako prílohu môžete zvoliť špenát alebo kapustu (bielu i červenú) ak tomu zemiaková knedľa, lokše alebo zemiakové halušky.