Výpečky z bravčového mäsa na pive

Výpečky z bravčového mäsa na pive

Pivo je k tomuto druhu mäsa skvelou voľbou, ale nemusíte ho mať len v pohári vedľa taniera. Pridajte ho do svojho varenia a uvidíte, že to bude skvelá voľba.

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčového mäsa (pliecko)
  • 6 stredne veľkých cibulí
  • 6 strúčikov cesnaku
  • ½ l čierneho piva
  • 1 lyžica masti
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1 lyžička rasce
  • soľ
  • korenie

Postup:

  • Na masti nechajte speniť nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.
  • Pridajte na kocky pokrájané mäso a sprudka opražte.
  • Potom vložte mäso s cibuľou do pekáča, zasypte paprikou, rascou, osoľte, okoreňte a dôkladne premiešajte.
  • Prilejte čierne pivo (zatiaľ len polovicu), priklopte a dajte piecť do predhriatej rúry na 180 °C.
  • Pečte po dobu 90 minút a priebežne podlievajte zvyškom piva.
  • Po hodine a pol pečenia zvýšte teplotu na 200 ° C, odkryte veko a pečte ďalších 20-30 minút do chrumkava.

Ako prílohu môžete zvoliť špenát alebo kapustu (bielu i červenú) ak tomu zemiaková knedľa, lokše alebo zemiakové halušky.

Výpečky na pive s karlovarskou knedľou
design-newyork.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.