Pikantné bravčové kúsky

Pikantné bravčové kúsky

Aj so štipkou pikantnosti chutí toto jedlo skvele. Nielen cesnak, ale aj chilli a zázvor pridajú mäsu pálivosť. K vychladenému pivu ideálna kombinácia.

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčového bôčika
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 2 lyžice nastrúhaného zázvoru
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 lyžica worcestrovej omáčky
  • štipka chilli
  • korenie
  • soľ

Postup:

  • Bôčik nakrájajte na kocky. Zmiešajte ho v miske s nadrobno nakrájanou cibuľou, prelisovaným cesnakom, zázvorom a worcesterovou omáčkou. Dôkladne premiešajte.
  • Vložte takto mäso do pekáča, posypte troškou chilli, osoľte a okoreňte.
  • Trochu podlejte vodou alebo pivom priklopte a pečte v predhriatej rúre na 180 ° C po dobu 60 minút. Potom odovzdajte veko, prisypte múku a premiešajte ju s výpekom (prípadne dolejte vodu alebo pivo) a pečte ďalej, kým mäso nezmäkne a nezozlatne.
  • Podávajte so zemiakovou knedľou, gnocchi, kapustou alebo špenátom.
Pikantné výpečky z bravčového mäsa so zemiakovými haluškami
theglobeonmyplate.blogspot.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.