Aj so štipkou pikantnosti chutí toto jedlo skvele. Nielen cesnak, ale aj chilli a zázvor pridajú mäsu pálivosť. K vychladenému pivu ideálna kombinácia.
Ingrediencie:
- 1 kg bravčového bôčika
- 5 strúčikov cesnaku
- 2 lyžice nastrúhaného zázvoru
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 lyžica worcestrovej omáčky
- štipka chilli
- korenie
- soľ
Postup:
- Bôčik nakrájajte na kocky. Zmiešajte ho v miske s nadrobno nakrájanou cibuľou, prelisovaným cesnakom, zázvorom a worcesterovou omáčkou. Dôkladne premiešajte.
- Vložte takto mäso do pekáča, posypte troškou chilli, osoľte a okoreňte.
- Trochu podlejte vodou alebo pivom priklopte a pečte v predhriatej rúre na 180 ° C po dobu 60 minút. Potom odovzdajte veko, prisypte múku a premiešajte ju s výpekom (prípadne dolejte vodu alebo pivo) a pečte ďalej, kým mäso nezmäkne a nezozlatne.
- Podávajte so zemiakovou knedľou, gnocchi, kapustou alebo špenátom.