Tento recept na hrachovú kašu je vážne lahôdka. Pripravte ho na nedeľný obed a uvidíte, že sa všetci budú len oblizovať.
Ingrediencie
- 300 g sušeného zeleného hrachu
- 100 ml mlieka
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice masla
- soľ
- 1 väčšia cibuľa
- 2 plátky údeného mäsa
- 100 ml rastlinného oleja
Postup
- Hrach deň vopred namočte do 700 ml vody
- Druhý deň ho nezlievajte, ale vo vode ho rovno uvarte do zmäknutia (cca 40 minút)
- K uvarenému hrachu s vodou pridajte soľ, mlieko a maslo a rozmixujte dohladka
- Pridajte prelisovaný cesnak a na miernom plameni pozvoľna prehrievajte
- Cibuľu nakrájajte na kolieska a osmažte na polovici oleja dozlatista
- Na druhej polovici oleja opečte údené mäso
- Hrachovú kašu ozdobte opečenou cibuľkou, prelejte olejom z cibule a servírujte s plátkom mäsa