Naše babičky vedeli, ako uvariť rajskú polievku zo všetkých najlepšie. Nechajte sa inšpirovať a skúste to tiež.
Ingrediencie
- 1 väčšia cibuľa
- 100 g paradajkového pretlaku
- 1 l vývaru/ 1 l vody + kocka bujónu
- 2 PL hladkej múky
- 1 PL masla
- soľ, korenie, cukor
- 1 PL detské krupičky
- 1 vajce
Postup
- V hrnci rozpustite maslo
- Cibuľu rozkrájajte na jemno a na masle ju opečte do zlatista
- Zasypte múkou a premiešajte
- Pridajte paradajkový pretlak a zalejte vývarom alebo vodou s rozpusteným bujónom
- Priveďte do varu a niekoľko minút polievku povarte
- V miske rozšľahajte vajcia s krupicou
- Cez hrubé strúhadlo pomaly vlievajte do polievky
- Servírujte ozdobené čerstvou bazalkou