Pravý morčací katov šľah

Pravý morčací katov šľah

Nakoniec tu máme katov šľah s morčacím mäsom. Opäť podľa pridajte pikantné prísady s ohľadom na vaše preferencie a stravníkov.

Ingrediencie

  • 500-700g morčacieho mäsa (stehenné rezne alebo prsné)
  • 2ks cibuľa
  • 3 polievkové lyžice pikantného kečupu (alebo jemného)
  • 3 strúčiky drveného cesnaku
  • 1 polievková lyžica horčica
  • 1 ks feferónky alebo chilli papričky (podľa chuti)
  • 200ml kuracieho vývaru (alebo kocka bujónu rozpustená vo vode)
  • Rastlinný olej
  • Soľ a korenie

Postup

  • Mäso očistite a nakrájajte na rezančeky.
  • Na panvici rozpáľte olej a orestujte mäso zo všetkých strán.
  • Pridajte nakrájanú cibuľu a podľa chuti osoľte a okoreňte.
  • Potom vmiešajte kečup, horčicu, cesnak, feferónku a podlejte vývarom.
  • Nechajte 20-25 minút dusiť, kým ingrediencie nebudú mäkké.
  • Hotový katov šľah podávajte so zemiakmi, zemiakmi, ryžou alebo hranolkami a posypaný čerstvou jarnou cibuľkou alebo petržlenovou vňaťou.
Pikantný kaťák s krutím mäsom
Zdroj: hungryforever.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.