Pravé francúzske zemiaky s vajcami a údeným

Pravé francúzske zemiaky s vajcami a údeným

Klasický recept na zemiaky po francúzsku si môžete pripraviť už za chvíľku. Stačí pár ingrediencií a máte jedlo pre celú rodinu. Vajíček použite najlepšie 12ks, pre poriadne spojenie so zemiakmi. Avšak v núdzi stačí aj 6ks.

Ingrediencie

  • 500g údeného mäsa či slaniny nakrájanej na kocky
  • 1 cibuľa
  • 3 nadrvené strúčiky cesnaku
  • 12 veľkých vajec
  • 1 šálka mlieka alebo smotany
  • 1kg zemiakov
  • 150g strúhaného syra (podľa chuti)
  • Soľ
  • Korenie
  • 2 nasekané jarné cibuľky
  • Maslo na vymazanie pekáča

Postup

  • Zahrejte rúru na 180°C. Pekáč vymažte maslom.
  • Dajte variť zemiaky v šupke v osolenej vode.
  • Po uvarení zlejte a nechajte vychladnúť.
  • Na panvici speňte cibuľu a osmažte údené.
  • Pridajte cesnak a restujte 2 minúty.
  • Vo veľkej miske rozšľahajte vajcia s mliekom a syrom. Dochuťte soľou a korením.
  • Vychladnuté zemiaky olúpte a nakrájajte na plátky alebo pretlačte krájačom.
  • Potom rozprestrite do vymasteného pekáča nalejte zmes vaječnú zmes a pridajte orestované údené a nakrájanú jarnú cibuľku.
  • Podľa chuti dosoľte.
  • Všetko premiešajte a pečte 20 minút alebo dozlatista.
Zapečené zemiaky s vajcami a údeným
Zdroj: twopeasandtheirpod.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.