Luxusné francúzske zemiaky s mletým mäsom

Luxusné francúzske zemiaky s mletým mäsom

Pripravte si zapečené zemiaky s mletým mäsom a prekvapte všetkých vašich stravníkov týmto luxusom v ústach!

Ingrediencie

  • 6 zemiakov, nakrájaných na tenké plátky
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 500g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 väčšia cibuľa
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica worcesterskej omáčky
  • soľ a korenie na dochutenie
  • 50g masla
  • ¼ hrnčeka hladkej múky
  • 2 hrnčeky mlieka
  • 100g strúhaného syra Cheddar
  • 2 lyžice masla

Postup

  • Predhrejte si rúru na 180°C.
  • Zemiaky uvarte v šupke v osolenej vode. Potom nechajte vychladnúť, olúpte a nakrájajte na plátky.
  • Na veľkej panvici zohrejte olej, speňte cibuľu a vmiešajte mleté ​​hovädzie mäso, paradajkový pretlak a worcesterskú omáčku.
  • Dochuťte soľou, korením a varte, kým nie je hovädzie mäso rovnomerne opečené.
  • Na inej panvici na strednom ohni rozpustite 50g masla, v ktorom dôkladne premiešajte v múku. Postupne vmiešajte mlieko a za stáleho miešania varte 5 minút, alebo do zhustnutia.
  • Znížte teplotu a do zmesi pridajte syr Cheddar. Dochuťte soľou a korením.
  • Pekáč vyložte zemiakmi. Rozložte zmes mletého hovädzieho mäsa a zalejte zmesou syrovej omáčky.
  • Nakoniec povrch pokryte zvyšnými zemiakmi a navrch položte dve lyžice masla.
  • Pečte 30 až 40 minút dozlatista.
Francúzske zemiaky s mletým mäsom
Zdroj: sweetpaulmag.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.