Pripravte si zapečené zemiaky s mletým mäsom a prekvapte všetkých vašich stravníkov týmto luxusom v ústach!
Ingrediencie
- 6 zemiakov, nakrájaných na tenké plátky
- 1 lyžica olivového oleja
- 500g mletého hovädzieho mäsa
- 1 väčšia cibuľa
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 lyžica worcesterskej omáčky
- soľ a korenie na dochutenie
- 50g masla
- ¼ hrnčeka hladkej múky
- 2 hrnčeky mlieka
- 100g strúhaného syra Cheddar
- 2 lyžice masla
Postup
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- Zemiaky uvarte v šupke v osolenej vode. Potom nechajte vychladnúť, olúpte a nakrájajte na plátky.
- Na veľkej panvici zohrejte olej, speňte cibuľu a vmiešajte mleté hovädzie mäso, paradajkový pretlak a worcesterskú omáčku.
- Dochuťte soľou, korením a varte, kým nie je hovädzie mäso rovnomerne opečené.
- Na inej panvici na strednom ohni rozpustite 50g masla, v ktorom dôkladne premiešajte v múku. Postupne vmiešajte mlieko a za stáleho miešania varte 5 minút, alebo do zhustnutia.
- Znížte teplotu a do zmesi pridajte syr Cheddar. Dochuťte soľou a korením.
- Pekáč vyložte zemiakmi. Rozložte zmes mletého hovädzieho mäsa a zalejte zmesou syrovej omáčky.
- Nakoniec povrch pokryte zvyšnými zemiakmi a navrch položte dve lyžice masla.
- Pečte 30 až 40 minút dozlatista.