Vyskúšajte si túto zlatú klasiku bez mäsa. Šošovica ako má byť. Zvláštny je tento recept v tom, že pridáme baby špenát.
Ingrediencie
- 2 stredné mrkvy, nakrájané na kocky
- 1 stredne veľká cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 hrnčeky šošovky
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 polievková lyžica kari
- 1 čajová lyžička mletej rasce
- 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
- 1 lyžica soli
- 1 malá plechovka paradajkového pretlaku
- 1 liter kuracieho alebo zeleninového vývaru, alebo kocka bujónu
- 100g baby špenátu
Postup
- Olúpte a nakrájajte na kocky 2 stredné mrkvy a 1 stredne veľkú cibuľu. Nadrvte 4 strúčiky cesnaku.
- Opláchnite šošovku pod studenou vodou.
- Zahrejte 3 lyžice olivového oleja vo veľkom hrnci, pridajte mrkvu, cibuľu a restujte do mäkka, asi 5 minút.
- Pridajte cesnak, 1 lyžicu kari prášku, 1 čajovú lyžičku mletej rasce, 1 čajovú lyžičku sušeného tymiánu a lyžicu soli. Varte asi 1 minútu.
- Pridajte šošovku, paradajkový pretlak a 1 liter vývaru, premiešajte a varte. Zakryte pokrievkou a znížte teplotu.
- Varte a občas miešajte, pokiaľ šošovka nezmäkne a to 18 až 22 minút.
- Odoberte z ohňa a ihneď vmiešajte špenát. Dochuťte a ihneď podávajte.