O niečo hutnejšie varianty šošovkovej polievky docielite pridaním zemiakov. Navyše špenát dodá polievke ďalšiu várku zdraviu prospešných látok.
Ingrediencie
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 veľké strúčiky cesnaku, nadrvené
- 3 hrnčeky zeleninového vývaru alebo bujónu
- 1 hrnček šošovky, opláchnuté
- 200g nakrájaných zemiakov
- 1 citrón
- 150g čerstvých špenátových listov
- 1/4 čajovej lyžičky mletého korenia
- Hrsť mäty
Postup
- V hrnci zohrejte olivový olej, pridajte cesnak a miešajte asi 30 sekúnd.
- Pridajte zeleninový vývar a šošovku a priveďte do varu.
- Znížte teplotu, prikryte a varte 10 minút. Potom pridajte zemiaky a varte kým zemiaky a šošovka nezmäknú asi 15 minút.
- Medzitým nastrúhajte 1/2 čajovej lyžičky šupky z citróna, vytlačte šťavu z citróna a odmerajte tak 2 lyžice.
- Do polievky pridajte nastrúhanú citrónovú kôru, 2 lyžice citrónovej šťavy, špenát a korenie.
- Zakryte pokrievkou a duste, kým špenát nevzvädne asi 2 minúty.
- Nakoniec vmiešajte mätu, dochuťte soľou a korením.