Máte doma čiernu šošovku a neviete čo si z nej pripraviť? Vyskúšajte si uvariť šošovkovú polievku!
Ingrediencie
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 väčšia nasekaná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
- 2-3 nakrájané mrkvy
- 2 hrnčeky šampiňónov nakrájaných na plátky
- 1 hrnček čiernej šošovky, opláchnuté
- 1 liter zeleninového vývaru, alebo bujón
- 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
- 1 čajová lyžička soli
- 1/4 čajovej lyžičky korenia
Postup
- Na strednom ohni na olivovom oleji opražte cibuľu, cesnak a mrkvu, kým nezmäknú, asi 5-7 minút.
- Pridajte huby a varte asi 5 minút.
- Pridajte šošovku, vývar, tymian, soľ a korenie.
- Priveďte do varu, potom znížte teplotu a varte na stredne nízkej teplote, kým nebude šošovka mäkká, asi 30 minút.
- Ak máte málo vody, pokojne prilejte podľa vášho zdania.
- Po uvarení hneď podávajte.