Ideálna dobrota v prípade, že vás naháňa maškrtná, ale nechce sa vám piecť nič zložité. Vláčne banánové cesto je hotové raz dva a jednoduchá poleva dodá tejto buchte z hrnčeka tú správnu bodku. Ako na to?
Ingrediencie:
Na cesto:
- 3 lyžice hladkej múky
- 3 lyžice hnedého cukru
- ½ lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 1 lyžica zmäknutého masla
- 1 vajce
- 1 lyžica mlieka
- 1 rozomletý banán
- kvapka vanilkového extraktu (nemusí byť nutne)
- štipka soli
Na polevu:
- 30 g hnedého cukru
- 1 ½ lyžice masla
- ¼ lyžičky vanilkového extraktu
- 1 lyžička mlieka
- ½ banánu na ozdobenie
Postup:
- V miske zmiešajte múku, kypriaci prášok, cukor a soľ.
- Pridajte zmäknuté maslo, mlieko, roztlačený banán a celé vajcia. Poriadne premiešajte.
- Cesto dajte do väčšieho hrnčeka a pečiete v mikrovlnke po dobu 3 minút na najvyšší stupeň. Potom nechajte vychladnúť.
- Medzitým si pripravte polevu.
- Všetky ingrediencie na polevu zmiešajte v miske.
- Dajte do mikrovlnky a zohrejte, kým nezačne mať tekutejší stav (záleží na mikrovlnke – od 30 sekúnd do 1 minúty)
- Ešte teplú polevu poriadne premiešajte a potom ju namažte na vrch buchty.
- Dozdobte plátkami banánu.