Čo by ste povedali na luxusnú škoricovú rolku, ktorá je hotová za pár minút? Vďaka tomuto receptu ju môžete vyskúšať urobiť napríklad hneď teraz! Je to dokonalá pochúťka na jesenné večery a čajom či kakaom v ruke, ktorá osladí život tak akurát. Kto povedal, že v mikrovlnke nemôže vzniknúť plnohodnotný dezert? Môže a tento škoricový cake je toho dôkazom.
Ingrediencie:
Na cesto:
- 4 lyžice hladkej múky
- 3 lyžičky cukru kryštál
- ¼ lyžičky kypriaceho prášku do pečenia
- štipka škorice
- 3 lyžice mlieka
- ½ lyžice rastlinného oleja
Náplň:
- 1 ½ lyžice hnedého cukru
- štipka škorice
- ½ lyžice masla
Poleva:
- ½ lyžice masla
- 1 lyžica mascarpone
- 2 lyžice práškového cukru
Postup:
- Zmiešajte všetky ingrediencie na buchtu tak, aby v ceste nezostali žiadne hrubky a vytvorte hladké cesto.
- Vo vedľajšej miske zmiešajte ingrediencie na škoricovú náplň (škorica, maslo, hnedý cukor). Náplň dajte do mikrovlnky na 20-30 sekúnd tak, aby vznikol hustý sirup.
- Časť cesta nalejte do hrnčeka a na ňu v kruhoch nakvapkajte sirupovú náplň tak, aby vznikol dojem špirály. Potom dolejte zvyšok cesta a opäť v kruhoch zalejte sirupom.
- Dajte do mikrovlnnej rúry zapekať zhruba po dobu 1 minúty.
- Akonáhle bude škoricová buchta upečená, pripravte si polevu.
- Zmiešajte všetky ingrediencie na polevu a zahrejte ich v mikrovlnke na 10 sekúnd.
- Dajte polevu do zdobiaceho vrecúška a ozdobte vrch mug caku do špirály.