Jednoduchá, ľahká a farebná. Tak by sa dala popísať táto verzia slávneho šalátu, ktorá sa hodí ako príloha aj ako samostatný chod k čerstvému pečivu alebo náplň do bagiet s trhaným mäsom.
Ingrediencie:
- 1 menšia hlávka červenej kapusty
- 1 mrkva
- 150 g majonézy
- hrsť sušených brusníc
- hrsť vlašských orechov
- 1 lyžica mlieka
- 1 lyžica octu
- 1 lyžica cukru kryštál
- soľ
- korenie
Postup:
- Nastrúhajte mrkvu a kapustu a zmiešajte dohromady.
- Vlašské orechy nakrájajte na polovice a spolu s brusnicami vmiešajte do šalátu.
- V miske zmiešajte majonézu s cukrom, octom, soľou a čiernym korením.
- Zmiešajte zálievku s kapustovým základom a nechajte chvíľu odstáť v chladničke.