Na začiatok sa zahrejeme jednoduchým receptom z kapra na obľúbený spôsob, ktorý je známy najmä na Třeboňsku.
INGREDIENCIA
- jeden vykostený a nafiletovaný kapor (môže byť rovno aj filet)
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1 lyžička medu
- 1 lyžička mletého zázvoru
- 2 lyžičky soli
Na obalenie:
- solamyl
- hladké múka
- mletá sladká paprika
- sušený cesnak
POSTUP
- Kapra si nakrájame na tenké priečne prúžky.
- Marinádu si vymiešame z prelisovaných cesnakov, sójovej omáčky, medu, papriky, zázvoru a soli.
- Do marinády kapra naložíme a necháme marinovať v chladničke ideálne cez noc.
- Potom si hranolky obalíme v zmesi múky, solamylu, papriky a cesnaku.
- Vyprážame v rozpálenom oleji dozlatista.