Klasické škvarkové náterce ako od babičky by len málokto odolal. Je v nej všetko, čo máte radi. Škvarky, masť, vajíčka aj trocha kyslej uhorky. S čerstvo urobenými hriankami ideálna kombinácia.
Ingrediencie:
- 250 g škvarkov
- 2 lyžice plnotučnej horčice
- 2 lyžice sadla
- 1 žltá cibuľa pokrájaná nadrobno
- 1 strúčik cesnaku
- 3 vajcia
- 3 menšie nakladané uhorky
- soľ
- mleté korenie
Postup:
- Vajcia uvarte natvrdo, potom oddeľte žĺtky.
- Škvarky spoločne so žĺtkami, najemno nakrájanou cibuľou, horčicou, masťou a rozotreným cesnakom rozmixujte dojemna.
- Primiešajte nadrobno nakrájané bielky a kyslé uhorky, dochuťte soľou a korením.
- Podávajte s čerstvým chlebom alebo hriankami pomazanými cesnakom.