Máte radi ostrejšie chute? Poctivá pikantná nátierka je skvelá napríklad k pivu. Pálivé ingrediencie navyše môžete pridávať podľa toho, na čo sa cítite.
Ingrediencie:
- 200 g škvarkov
- 3 lyžice masti
- 1 menšia cibuľa
- lyžička majoránky
- ½ lyžičky chilli
- 2 nakladané chilli papričky
- soľ
- korenie
Postup:
- 50 g škvarkov dajte bokom, zvyšok rozmixujte so masťou a cibuľou.
- Pridajte majorán, chilli a soľ.
- Vmiešajte zvyšok škvarkov a podľa chuti aj na drobné kolieska nakrájané čili papričky (môžete ich pozrieť aj zvlášť alebo nimi posypať natretú nátierku).
- Podávajte s čerstvým chlebom alebo hriankami.
TIP: Namiesto majoránky môžete pridať čerstvú pažítku, jarnú cibuľku alebo pór.