Pohánková nátierka ala škvarková

Pohánková nátierka ala škvarková

Škvarkovka z pohánky? Jedná sa o veľmi obľúbenú a zdravú variantu, ktorá chutí veľmi podobne, ale nezaťaží vaše orgány. Bravčová masť ide tentoraz stranou.

Ingrediencie:

  • 200 g lúpanej pohánky
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 kyslé uhorky
  • 2 menšie lyžice plnotučnej horčice
  • 1 lyžica majoránky
  • soľ
  • korenie

Postup:

  • Uvarte pohánku v pomere 1:1 (jeden diel pohánky, jeden diel vody). Varte zhruba 2-3 minúty.
  • Medzitým na panvici opečte nadrobno nakrájanú cibuľu dozlatista, po chvíľke k nej pridajte prelisovaný cesnak.
  • Odstráňte z tepla a zmiešajte s uvarenou pohánkou. Pridajte horčicu a nadrobno nakrájanú uhorku.
  • Dochuťte majoránom, soľou a korením.
  • Podávajte na ľahko opečenom toastovom chlebe alebo pohánkovom chlebe. Môžete posypať čerstvými bylinkami.
Čerstvá pohánka
medicalnewstoday.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.