Nemecká nátierka z bravčových škvarkov

Nemecká nátierka z bravčových škvarkov

Už ste niekedy počuli o griebenschmalz? Jedná sa o škvarkovú nátierku bez vajec, ktorá sa skladá len z niekoľkých málo ingrediencií. Jedna z nich vás však možno prekvapí.

Ingrediencie:

  • 300 g bravčového boku
  • 1 jablko
  • 1 cibuľa
  • 2 bobkové listy
  • soľ
  • korenie

Postup:

  • Nakrájajte bravčový bok na malé kocky. Kocky dajte opiecť do hrnca na strednom ohni.
  • Akonáhle sa začne uvoľňovať masť, znížte ohrev. Pridajte nastrúhané a olúpané jablko, nadrobno nakrájanú cibuľu a bobkové listy. Za občasného miešania opekajte ďalej, kým sa z bôčika neurobia škvarky.
  • Potom zložte z tepla, vyberte bobkové listy a škvarky s cibuľou a jablkami rozmixujte.
  • Dochuťte soľou a korením.
nemecká nátierka so škvarkami a chlebom
czechcuisine.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.