Už ste niekedy počuli o griebenschmalz? Jedná sa o škvarkovú nátierku bez vajec, ktorá sa skladá len z niekoľkých málo ingrediencií. Jedna z nich vás však možno prekvapí.
Ingrediencie:
- 300 g bravčového boku
- 1 jablko
- 1 cibuľa
- 2 bobkové listy
- soľ
- korenie
Postup:
- Nakrájajte bravčový bok na malé kocky. Kocky dajte opiecť do hrnca na strednom ohni.
- Akonáhle sa začne uvoľňovať masť, znížte ohrev. Pridajte nastrúhané a olúpané jablko, nadrobno nakrájanú cibuľu a bobkové listy. Za občasného miešania opekajte ďalej, kým sa z bôčika neurobia škvarky.
- Potom zložte z tepla, vyberte bobkové listy a škvarky s cibuľou a jablkami rozmixujte.
- Dochuťte soľou a korením.