Potrebujete chutnú vitamínovú prílohu k mäsitým pokrmom? Potom môže prísť vhod túto dusenú kapustu. Navyše nie je zahustené múkou.
INGREDIENCIA
- 500 g kyslej kapusty (biela alebo červená)
- 1 cibuľa
- 1 stredne veľký zemiak
- 1 lyžica masti alebo oleja
- cukor
- soľ
- korenie
- rasca
POSTUP
- Kapustu si scedíme, cibuľku si nakrájame nadrobno.
- Na oleji či masti si cibuľu osmažíme, potom pridáme kapustu a dochutíme podľa toho, ako veľmi je kyslá.
- Ak ho chceme okysliť, pridáme trochu nálevu, pokiaľ je naopak kyslé, pridáme cukor.
- Dochutíme soľou, korením, rascou a podlejeme trochou vody.
- Zemiaku si olúpeme a nastrúhame najemno.
- Primiešame k kapuste a necháme dusiť, kým kapusta pekne nezhustne.