Tento recept je klasikou, ktorá prevonia váš domov. Či už chcete urobiť radosť svojej rodine, potešiť hostí alebo si sami len tak pochutnať, je bublanina tou správnou voľbou.
Ingrediencie
- 300 g polohrubej múky
- 100 g masla
- 150 ml mlieka
- 4 vajcia (oddeľte od seba bielky a žĺtky)
- 170 g cukru múčka
- 1 vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
- 1 kg čerstvých jahôd
Postup
- Oddeľte bielky od žĺtkov.
- Z bielkov ušľahajte tuhý sneh.
- Žĺtky vyšľahajte, spoločne s cukrom, do peny.
- Pridajte zmäknuté maslo a premiešajte.
- Do múky vsypte kypriaci prášok do pečiva a vanilkový cukor.
- Do prvej vaječnej zmesi vlejte 150 ml mlieka, miešajte a postupne pridávajte múku.
- Na záver zľahka vmiešajte sneh z bielkov.
- Vlejte zmes na, vymastený a hrubou múkou či krupicou vysypaný, plech.
- Bohato posypte očistenými jahodami. Aby jahody neprepadli, počas pečenia, dole, obaľte ich v hrubej múke.
- Pečte na 170 °C asi 30 minút.
- Vaša bublanina s jahodami je hotová!