Jahodové rezy s tvarohom a želatínou

Jahodové rezy s tvarohom a želatínou

Tento recept je super jednoduchý. Keďže sa nepečie, stačí zmiešať všetko dohromady a je to!

V recepte je použitá aj želatína, ktorá vyzerá zaujímavo a skvele chutí.

Ingrediencie

Tvarohová náplň:

  • 1 l mlieka
  • 500 g bieleho jogurtu (podľa vášho výberu)

Základ pre rezy:

  • 20 sušienok (podľa vášho výberu)
  • 4 lyžice masla

Želatína:

  • 3 lyžice želatíny
  • ⅓ šálky vody

Smotanový syr:

  • 1 šálka smotany
  • 1 plechovka kondenzovaného mlieka
  • ¼ šálky citrónovej šťavy
  • 25 jahôd (môžu byť aj mrazené)
  • 3 lyžice cukru
  • 250 g tvarohu

Jahodová poleva:

  • ¾ šálky jahodového pyré
  • ½ šálky cukru
  • ½ lyžice kukuričnej múky
  • čerstvé jahody na ozdobu

Postup

Tvarohová náplň:

  • Pripravte si sitko, vyložené plátienkom, na prípravu syra.
  • Do hrnca nalejte mlieko a potom, čo ho privediete do varu, teplo vypnite.
  • Do mlieka pridajte jogurt a niekoľko minút miešajte, kým sa mlieko nezrazí.
  • Teraz zrazené mlieko nalejte do sitka vyloženého plátienkom a pomocou lyžice vytlačte tekutú srvátku. Tvaroh, ktorý vám zostane, odložte bokom, kým nevychladne.

Základ pre rezy:

  • Zmiešajte rozdrvené sušienky a maslo.
  • Umiestnite zmes do rovnomernej vrstvy do formy na koláč.

Želatína:

  • Do misky alebo malého hrnca vlejte horúcu vodu, umiestnite do nej želatínu a miešajte, kým sa želatína úplne nerozpustí.

Smotanový syr:

  • Zmiešajte jahody, tvaroh, smotanu, citrónovú šťavu a kondenzované mlieko. Pomôcť si môžete kuchynským robotom.
  • Do zmesi vmiešajte hotovú, mierne vychladnutú, želatínu a premiešajte. Následne všetko vlejte do formy na koláč.
  • Nechajte odpočívať 6 hodín alebo dlhšie. Jednoducho, kým hmota nestuhne.

Jahodová poleva a hotové rezy:

  • Zmiešajte všetky prísady a polevou potrite vrch koláča. Následne dajte znova na 30 minút chladiť.
  • Po tejto dobe vyberte vychladnutý koláč z formy, nakrájajte ho na malé kúsky a podávajte.
  • Vaše jahodové rezy sú hotové.

Jahodová torta so želatínou, zdobená čerstvými jahodami.
zdroj: recipe52.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.