Tento recept je super jednoduchý. Keďže sa nepečie, stačí zmiešať všetko dohromady a je to!
V recepte je použitá aj želatína, ktorá vyzerá zaujímavo a skvele chutí.
Ingrediencie
Tvarohová náplň:
- 1 l mlieka
- 500 g bieleho jogurtu (podľa vášho výberu)
Základ pre rezy:
- 20 sušienok (podľa vášho výberu)
- 4 lyžice masla
Želatína:
- 3 lyžice želatíny
- ⅓ šálky vody
Smotanový syr:
- 1 šálka smotany
- 1 plechovka kondenzovaného mlieka
- ¼ šálky citrónovej šťavy
- 25 jahôd (môžu byť aj mrazené)
- 3 lyžice cukru
- 250 g tvarohu
Jahodová poleva:
- ¾ šálky jahodového pyré
- ½ šálky cukru
- ½ lyžice kukuričnej múky
- čerstvé jahody na ozdobu
Postup
Tvarohová náplň:
- Pripravte si sitko, vyložené plátienkom, na prípravu syra.
- Do hrnca nalejte mlieko a potom, čo ho privediete do varu, teplo vypnite.
- Do mlieka pridajte jogurt a niekoľko minút miešajte, kým sa mlieko nezrazí.
- Teraz zrazené mlieko nalejte do sitka vyloženého plátienkom a pomocou lyžice vytlačte tekutú srvátku. Tvaroh, ktorý vám zostane, odložte bokom, kým nevychladne.
Základ pre rezy:
- Zmiešajte rozdrvené sušienky a maslo.
- Umiestnite zmes do rovnomernej vrstvy do formy na koláč.
Želatína:
- Do misky alebo malého hrnca vlejte horúcu vodu, umiestnite do nej želatínu a miešajte, kým sa želatína úplne nerozpustí.
Smotanový syr:
- Zmiešajte jahody, tvaroh, smotanu, citrónovú šťavu a kondenzované mlieko. Pomôcť si môžete kuchynským robotom.
- Do zmesi vmiešajte hotovú, mierne vychladnutú, želatínu a premiešajte. Následne všetko vlejte do formy na koláč.
- Nechajte odpočívať 6 hodín alebo dlhšie. Jednoducho, kým hmota nestuhne.
Jahodová poleva a hotové rezy:
- Zmiešajte všetky prísady a polevou potrite vrch koláča. Následne dajte znova na 30 minút chladiť.
- Po tejto dobe vyberte vychladnutý koláč z formy, nakrájajte ho na malé kúsky a podávajte.
- Vaše jahodové rezy sú hotové.