Nepečená jahodová torta z Oreo sušienok

Nepečená jahodová torta z Oreo sušienok

Nemáte radi zložité návody na prípravu jedál? Potom vyskúšajte náš recept, na ktorého prípravu budete potrebovať iba 5 ingrediencií!

Ingrediencie

  • 280 g (asi 28 sušienok) Oreo (nejaké sušienky na viac si nechajte bokom k neskoršiemu zdobeniu)
  • 115 g nesoleného masla (rozpusteného)
  • 390 g čerstvých jahôd (bokom si nechajte nejaké jahody na finálne dozdobenie)
  • 200 g kvalitnej čokolády (výber záleží čisto na vás)
  • 600 ml plnotučnej smotany

Postup

  • Všetky Oreo sušienky vložte do kuchynského robota a rozdrvte ich na malé omrvinky.
  • K rozdrveným sušienkam pridajte rozpustené maslo a znovu mixujte.
  • Zmes dobre premiešajte špachtľou a následne ju vložte do formy na koláč.
  • Základ so sušienkami starostlivo utlačte na dno a rozprestrite do strán formy. Následne dajte chladiť do chladničky.
  • Zatiaľ čo sa základ jahodového dezertu chladí, pripravte si jahody.
  • Odrežte vrcholky jahôd a jahody rozkrojte na polovicu. Pripravené jahody odložte bokom.
  • Nasekajte čokoládu na malé kúsky a vložte ju do misy.
  • Zahrejte 1 šálku smotany v mikrovlnnej rúre (pozor, nesmie sa variť). Teplú smotanu nalejte na čokoládu a nechajte 2–3 minúty stáť. Následne vyšľahajte do hladka a nechajte vychladnúť.
  • Medzitým vyšľahajte zvyšnú smotanu, kým nebude tuhá a potom ju veľmi jemne vmiešajte do čokoládovej zmesi, kým sa všetko nespojí.
  • Vyberte základ z Oreo sušienok z chladničky a posypte ho jahodami po celom povrchu.
  • Navrch nalejte čokoládovú penu a celý dezert dajte chladiť na 4–6 hodín. Môžete nechať chladiť aj cez noc.
  • Akonáhle sa rozhodnete dezert s jahodami servírovať, ozdobte jeho vrchnú časť čerstvými jahodami a zvyškom sušienok Oreo.
  • Nechajte si chutiť!
Kúsok jahodovej torty s čokoládou, zdobený Oreo sušienkou a čerstvou jahodou.
zdroj: sweetestmenu.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.