Máte radi sušienky, ale zároveň sa snažíte nepriberať? Potom vyskúšajte náš nízkokalorický recept, ktorý sa rýchlo stane jedným z vašich najobľúbenejších.
Ingrediencie
- ½ šálky múky
- ¼ šálky cukru (môžete použiť umelé sladidlo podľa vlastnej voľby)
- ¾ lyžičky prášku do pečiva
- ⅛ lyžičky soli
- 1 lyžica tuku na pečenie
- 4 lyžice polotučného mlieka
- čerstvé jahody
- smotana na šľahanie
Postup
- V miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
- Vmiešajte do zmesi tuk. Zmes bude pripomínať hrubú strúhanku.
- Následne pridajte 3 lyžice mlieka a vytvorte hutné cesto.
- Pomocou lyžice vytvorte malé hrudky, ktoré umiestňujte na plech vyložený papierom na pečenie. Rozostupy medzi hrudkami by mali byť asi 3 cm, pretože sa hrudky, pri pečení, roztečú do strán.
- Hrudky pomažte zvyšným mliekom, ktoré im dodá jemnosť.
- Sušienky pečte v rozpálenej rúre na 190 °C 14–16 minút.
- Zatiaľ čo sa sušienky pečú, pripravte si šľahačku.
- Hotové vychladnuté sušienky vrstvite striedavo so šľahačkou a jahodami.
- Dezert s jahodami môžete servírovať na dezertných tanierikoch alebo v miskách.