Vegetariánske Kung Pao so zeleninou

Vegetariánske Kung Pao so zeleninou

Zatiaľ čo Kung Pao je pokrm pôvodom z Číny, Indovia ho prispôsobili svojim chutiam a vynechali mäso. Ak máte chuť na tento pokrm bez mäsa, pripravte si tento recept. Namiesto mäsa môžete použiť napríklad tofu alebo sójové mäso.

Ingrediencie

  • 1 červená cibuľa, nasekaná
  • 1 mrkva, nakrájaná na kolieska
  • 10-15 húb, rozpolených alebo na štvrtky
  • 1 malá brokolica nakrájaná na ružičky
  • 2 červené alebo zelené papriky, nasekané
  • 2 stonky zeleru, nasekané
  • 2 PL kukuričného škrobu zmiešaného s ¼ šálky vody
  • 1 PL sezamového oleja
  • 2-3 červené čili papričky, nasekané na kúsočky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 ČL zázvoru
  • ¼ šálka arašidov – ľahko opečené na panvici a potom hrubo nasekané
  • 4-5 nasekaných jarných cibulí alebo pór

Ingrediencie na omáčku

  • 2 šálky zeleninového vývaru alebo vody
  • ¼ šálky sójovej omáčky (alebo viac podľa chuti)
  • 2 PL ryžového octu
  • 1 PL cukru
  • 1-2 ČL pálivé chilli omáčky
  • 2–3 zelené chilli papričky (podľa chuti)

Postup

  • Vo veľkej panvici/woku zohrejte sezamový olej, pridajte červené čili papričky a asi minútu restujte.
  • Pridajte zázvor, cesnak a niekoľko sekúnd restujte.
  • Pridajte zeleninu a za stáleho miešania ju smažte asi 2-3 minúty, kým nezmäkne.
  • Teraz pridajte zmes na omáčku a priveďte do varu.
  • Znížte teplotu, pridajte nakrájanú zeleninu a varte pokiaľ nie je zelenina akurát mäkká, nie rozvarená.
  • Potom pridajte arašidy, zmes kukuričného škrobu a vody po jednej lyžičke, kým nevznikne hustá omáčka.
  • Nepridávajte kukuričný škrob naraz – starostlivo sledujte hustotu a pridávajte len toľko, koľko potrebujete.
  • Nakoniec pridajte jarnú cibuľku (pór), dosoľte podľa chuti a podávajte s ryžou.
Vegetaránske Kung Pao so zeleninou
Zdroj: wowitsveggie.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.