Tradičné Kung Pao obsahuje síce mäso kuracie, ale môžete si ho pripraviť aj na bravčový spôsob.
Ingrediencie
- 500g bravčového mäsa, nakrájaného na kocky
- 3 PL chilli-cesnakové omáčky
- 9 PL sójovej omáčky
- 2 PL ryžového octu
- 4 ČL kukuričného škrobu
- 2 ČL medu
- 4 PL vína na varenie (sherry)
- 1 ČL sezamového oleja
- 1ks veľké nakrájané cibule
- 1 ks brokolice, nakrájané na ružičky
- 1ks nakrájanej mrkvy
- 2 stonky nakrájaného zeleru
- 2ks nakrájanej červenej papriky
- 200g húb nakrájaných na štvrtky
- 1/4 šálky arašidového oleja
- 1 šálka pražených, nesolených arašidov
- 4 sušené červené čili papričky
Postup
- Vo veľkej miske zmiešajte bravčové mäso, 3 lyžice sójovej omáčky a 2 lyžice kukuričného škrobu.
- Dobre premiešajte a nechajte odstáť hodinu.
- Omáčku pripravte zmiešaním 6 lyžíc sójovej omáčky, octu, medu, sherry.
- Pridajte 2 lyžičky kukuričného škrobu, sezamový olej a 6 lyžíc vody.
- Riadne premiešajte ingrediencie, odložte bokom.
- Zohrejte arašidový olej vo veľkej panvici/woku, smažte marinované bravčové mäso, asi 4 minúty.
- Hotové bravčové mäso vyberte a odložte na tanier vyložený papierovým obrúskom.
- Do panvice pridajte všetku zeleninu a huby a varte 3 minúty.
- Potom vráťte bravčové mäso na panvicu spolu s arašidmi a chilli. Pokračujte v varení za častého miešania asi 4 minúty.
- Nakoniec prilejte pripravenú omáčku. Pokračujte za častého miešania vo varení, kým omáčka nezačne hustnúť.
- Hotové podávajte s varenou ryžou.