Langoša z jogurtu a bez kysnutia

Langoša z jogurtu a bez kysnutia

Langoša, aké si pamätáte z detstva zo stánku od rybníka.

INGREDIENCIA

  • 1/2 hrnčeka mlieka
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1/2 téglika bieleho jogurtu
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 42 g droždia
  • 1 lyžička cukru
  • soľ
  • repkový olej
  • cesnak
  • voda
  • kečup
  • strúhaný syr

POSTUP

  1. Vytvoríme kvások zmiešaním vlažného mlieka, lyžičky cukru, lyžice hladkej múky a rozdrobeného droždia.
  2. Necháme 10 minút kysnúť.
  3. V mise premiešame hladkú múku, jogurt, štipku soli a sódu.
  4. Pridáme kvások a vypracujeme cesto.
  5. Vytvarujeme placky.
  6. Na rozpálenom oleji vyprážame z oboch strán.
  7. Zmiešame prelisovaný cesnak s trochou vody.
  8. Langoša potierame cesnakom.
  9. Prelejeme kečupom, zasypeme syrom a podávame.
Hotový skvelý recept na langoše s jogurtom.
itinari.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.