Langoša, aké si pamätáte z detstva zo stánku od rybníka.
INGREDIENCIA
- 1/2 hrnčeka mlieka
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 1/2 téglika bieleho jogurtu
- 1/2 lyžičky jedlej sódy
- 42 g droždia
- 1 lyžička cukru
- soľ
- repkový olej
- cesnak
- voda
- kečup
- strúhaný syr
POSTUP
- Vytvoríme kvások zmiešaním vlažného mlieka, lyžičky cukru, lyžice hladkej múky a rozdrobeného droždia.
- Necháme 10 minút kysnúť.
- V mise premiešame hladkú múku, jogurt, štipku soli a sódu.
- Pridáme kvások a vypracujeme cesto.
- Vytvarujeme placky.
- Na rozpálenom oleji vyprážame z oboch strán.
- Zmiešame prelisovaný cesnak s trochou vody.
- Langoša potierame cesnakom.
- Prelejeme kečupom, zasypeme syrom a podávame.