Lahodná buchta s jogurtom, ktorú pripravíte z nadbytku letnej úrody ovocia.
INGREDIENCIA
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 2 tégliky bieleho jogurtu
- 2 vajcia
- 1 hrnček krupicového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
- ríbezle (ale aj iné sezónne ovocie)
- 1 hrnček hrubej múky
- 3/4 hrnčeka práškového cukru
- 4 lyžice masla
POSTUP
- Rúru predhrejeme na 180 °C.
- V mise vyšľaháme vajcia s krupicovým a vanilkovým cukrom.
- Vmiešame jogurt, polohrubú múku a prášok do pečiva.
- Cesto nalejeme na plech.
- Poukladáme ríbezľami.
- V zvláštnej miske zmiešame hrubú múku a práškový cukor.
- Pridáme rozpustené maslo a vytvoríme posýpku.
- Vrstvu ríbezlí posypeme posýpkou.
- Pečieme približne 40 minút.