Parádny recept z jogurtu. Nechajte sa omámiť jemnou chuťou dezertu. Vychutnáte si ho na raňajky, ale aj k popoludňajšej káve.
INGREDIENCIA
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1 téglik bieleho jogurtu
- 1/2 hrnčeka krupicového cukru
- 1/3 hrnčeka slnečnicového oleja
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 vajce
- nektárinky (ale aj iné sezónne ovocie)
- 1 hrnček hrubej múky
- 3/4 hrnčeka práškového cukru
- 4 lyžice masla
POSTUP
- Rúru predhrejeme na 180 °C.
- Najprv si pripravíme posýpku.
- V miske zmiešame hrubú múku a práškový cukor.
- Pridáme rozpustené maslo a vytvoríme posýpku.
- Zvyšok ingrediencií zmiešame v zvláštnej mise a vytvoríme vláčne cesto.
- Nalejeme do koláčovej formy.
- Poukladáme plátky nektáriniek.
- Posypeme posýpkou.
- Pečieme približne 30 minút.