Slaný koláč Lorraine

Slaný koláč Lorraine

Tradičný quiche pripravovaný zo smotany a šunky vás a vaše okolie určite očarí svojou dokonalou chuťou.

Ingrediencie na cesto

  • 180g hladkej múky
  • 1/2 ČL soli
  • 125g masla
  • 1 veľké vajcia

Ingrediencie na náplň

  • 200g akejkoľvek šunky alebo slaniny
  • 50g syra gouda alebo ementálu
  • 400ml smotany
  • 3ks vajec
  • štipka mletého muškátového orieška, soľ, korenie

Postup

  • V mise zmiešajte múku spolu so štipkou soli, vmasírujte maslo, kým nezískate jemnú štruktúru ako pri strúhanke.
  • Pridajte vajcia, aby sa ingrediencie spojili a vytvorili pevné cesto, potom nechajte 30 minút v chladničke.
  • Cestom vyložte formu s priemerom 27 cm, podpichnite vidličkou a predpečte cesto koláča pri 180 ° C po dobu 10-15 minút.
  • Na panvici opražte šunku alebo slaninu, odlejte všetku tekutinu, ktorá vyteká, a potom pokračujte v vyprážaní (4min).
  • Na dno koláčovej krusty rozprestrite osmaženú údeninu.
  • V mise rozšľahajte smotanu s tromi vajcami a pridajte štipku mletého muškátového orieška, soli a korenia.
  • Nalejte smotanovú náplň do koláčovej krusty, hore posypte syrom a dajte piecť.
  • Pečte pri 190 °C asi 25 minút alebo dozlatista.
  • Nakoniec nechajte quiche odpočinúť po dobu 4-5 minút, potom vyberte z formy a podávajte.
Šunkový koláč lorraine
Zdroj: nathashaskitchen.com

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.