Zemiakový quiche so špenátom a cheddarom

Zemiakový quiche so špenátom a cheddarom

Máte zvyšky nesnedených uvarených alebo upečených zemiakov? Skvelé! Nevyhadzujte ich, ale vytvorte z nich skvelý slaný koláč.

Ingrediencie na cesto

  • 180g hladkej múky
  • 1/2 ČL soli
  • 125g masla
  • 1 veľké vajcia

Ingrediencie na náplň

  • 6 vajec
  • 1/2 šálky smotany
  • 150g-200g strúhaného čedaru
  • 100g parmezánu
  • 150g sekaného špenátu, vylisovaného
  • 2 strúčiky nasekaného cesnaku
  • 1/2 ČL mletého rozmarínu
  • 2-3 PL mleté ​​čerstvé pažítky
  • 1/2 ČL soli
  • 1/2 ČL mletého korenia
  • 200g na kocky nakrájaných pečených zemiakov, najlepšie studené zvyšky

Postup

  • V mise zmiešajte múku spolu so štipkou soli, vmasírujte maslo, kým nezískate jemnú štruktúru ako pri strúhanke.
  • Pridajte vajcia, aby sa ingrediencie spojili a vytvorili pevné cesto, potom nechajte 30 minút v chladničke.
  • Cestom vyložte formu s priemerom 27 cm, podpichnite vidličkou a predpečte cesto koláča pri 180 ° C po dobu 10-15 minút.
  • Vo veľkej miske rozšľaháme vajcia a smotanu, vmiešajte syry, nasekaný špenát, cesnak, rozmarín, soľ a korenie.
  • Všetko riadne premiešajte a potom pridajte opečené zemiaky.
  • Hotovú zmes nalejte do upečenej koláčovej krusty.
  • Formu umiestnite plech, aby vám nevybublal.
  • Pečte pri 180 ° C po dobu 40-50 minút, alebo kým nôž zasunutý do stredu koláča nevyjde čistý.
  • Po upečení nechajte odpočinúť aspoň 5 minút a potom podávajte.
Zemiakový koláč so špenátom
Zdroj: countrycleaver.com

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.