Mäso môžeme buď kúpiť už mleté, alebo ho pomlieť pekne doma na mlynčeku ako to robili babičky.
Máte doma podedený mlynček s kľučkou ?
Je to stále neprekonaný pomocník pri príprave sekanej. Skúste ho zamestnať pred nedeľným obedom, mäso bude chutiť oveľa lepšie.
INGREDIENCIA
- 1 kg mletého mäsa
- 2 väčšie cibule
- 2 vajíčka
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ, korenie
- majorán
- pol hrnčeka strúhanky
POSTUP
- Mäso rozprestrieme na dno nádoby a pridáme pokrájanú cibuľu.
- K mäsu a cibuli pridáme rozotrený cesnak.
- Potom pridáme jedno vajce a jeden žĺtok; zvyšný bielok si necháme v hrnčeku bokom. Osolíme, okoreníme.
- Prisypeme strúhanku . Strúhankou mäso rovnomerne zasypeme a necháme bokom. Medzitým si pripravíme pekáčik a predhrejte rúru na 180 °C.
- Mäso a všetky pridané ingrediencie dobre uhnete rukami.
- Spojenie všetkých ingrediencií obstará strúhanka a vajíčka.
- Z mäsovej zmesi vytvarujte šišku a dáme na plech.
- Podlejte asi centimetrom vody a pečte vo vyhriatej rúre zhruba hodinu pri 180 °C.
- Servírujeme so zemiakmi a čerstvou zeleninou.