Najlepšia sekaná pečienka z mletého mäsa

Najlepšia sekaná pečienka z mletého mäsa

Mäso môžeme buď kúpiť už mleté, alebo ho pomlieť pekne doma na mlynčeku ako to robili babičky.

Máte doma podedený mlynček s kľučkou ?

Je to stále neprekonaný pomocník pri príprave sekanej. Skúste ho zamestnať pred nedeľným obedom, mäso bude chutiť oveľa lepšie.

INGREDIENCIA

  • 1 kg mletého mäsa
  • 2 väčšie cibule
  • 2 vajíčka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, korenie
  • majorán
  • pol hrnčeka strúhanky

POSTUP

  1. Mäso rozprestrieme na dno nádoby a pridáme pokrájanú cibuľu.
  2. K mäsu a cibuli pridáme rozotrený cesnak.
  3. Potom pridáme jedno vajce a jeden žĺtok; zvyšný bielok si necháme v hrnčeku bokom. Osolíme, okoreníme.
  4. Prisypeme strúhanku . Strúhankou mäso rovnomerne zasypeme a necháme bokom. Medzitým si pripravíme pekáčik a predhrejte rúru na 180 °C.
  5. Mäso a všetky pridané ingrediencie dobre uhnete rukami.
  6. Spojenie všetkých ingrediencií obstará strúhanka a vajíčka.
  7. Z mäsovej zmesi vytvarujte šišku a dáme na plech.
  8. Podlejte asi centimetrom vody a pečte vo vyhriatej rúre zhruba hodinu pri 180 °C.
  9. Servírujeme so zemiakmi a čerstvou zeleninou.
Hotový recepty na domácu sekanú z mletého mäsa.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.