Hubová sekaná pečienka

Hubová sekaná pečienka

INGREDIENCIA

  • 600 g mletého mäsa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 vajce
  • 5 žemlí
  • mlieko
  • 2 lyžice masla
  • soľ, korenie, majorán
  • 100 g tvrdého syra
  • 200 g líšok do náplne (môžu byť aj šampiňóny)

POSTUP

  1. Nakrájame rožky na kocky a zalejeme mliekom.
  2. Rožky v mlieku pridáme do misy s mäsom, vajcom a cesnakom.
  3. Zmes riadne spracujeme.
  4. Pokiaľ je cesto riedke, pridáme strúhanku. Pokiaľ cesto nedrží, tak mlieko.
  5. Zo zmesi uhnite bochník a rozprestrieme na papier na pečenie asi do výšky 2,5 cm.
  6. Na mäsovú zmes naukladáme doprostred huby a zdvihnutím strán papiera ju uzavrieme mäsovou zmesou ako do tunela.
  7. Sekanú pečieme v predhriatej rúre pri 210 ºC zakrytú 15 minút, potom ju odkryjeme a podlejeme.
  8. Pečieme ďalších 30 minút.
  9. Servírujeme so zemiakovou kašou.
Recept na sekanú pečienku s hubami je vyskúšaný.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.