Skip to content
INGREDIENCIA
- 1 kg mletého mäsa
- 6 rožkov
- 200 g goudy alebo iného tvrdého syra podľa chuti
- 1 cibuľa
- cesnak
- soľ, rasca, majorán
- 2 lyžice plnotučnej horčice
- 3 vajcia
- strúhanka na zahustenie
- pažítka
- 1/2 hrnčeka mlieka
POSTUP
- Rožky nakrájame na kocky, zalejeme mliekom, scedíme.
- Cibuľku nakrájame, cesnak vymiešame, pažítku nasekáme.
- Ostatné suroviny zmiešame dohromady a vytvoríme šišku.
- Preložíme do pekáča, potrieme žĺtkom povrch mäsa, posypeme rascou a soľou.
- Ľahko podlejeme vodou, prikryjeme a pozvoľna pečieme na 150 ° C asi 35 minút (mäso sa zatiahne a nepraskne).
- Potom mäso odkryjeme a pečieme na 180 °C.