Pokiaľ máte alergiu na lepok či jednoducho obmedzujete v jedle pečivo, skúste našu sekanú bez rožkov. Prisaháme, že chutí skvele aj tak :).
INGREDIENCIA
- 500 g mletého mäsa, pol na pol hovädzie a bravčové
- 2 vajcia
- 1 cibuľa
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica majoránky
- 1/2 lyžice čerstvého tymiánu (cca 6 vetvičiek)
- 1/2 hrsti hladkolistého petržlenu
- 1 lyžička oregana
- 1 lyžica plnotučnej alebo dijonskej horčice
- rastlinný olej
- 1 lyžička octu
- soľ a korenie
POSTUP
- Nakrájame najemno cibuľku a prelisujeme cesnak.
- Nasekáme bylinky a pridáme do cibuľovo-cesnakovej zmesi.
- Do mäsovej zmesi zapracujeme dve vajcia a zmes byliniek, cesnaku a cibule.
- Mäsovú zmes dochutíme soľou a korením, pokvapkáme octom a podľa chuti pridáme horčicu a nakladané korenie.
- Zmes poriadne premiešame, aby sa všetky ingrediencie prepojili a tiež aby sa zo sekanej vyfúkol vzduch.
- Vytvarujeme šišku, potrieme ju olejom a vložíme do olejom vymasteného pekáča.
- Sekanú pečieme na 180 stupňov asi 60 minút.