Tu máme recept na domácu sekanú z Bavorska. Od našej slovenskej varianty sa líšia pridaním klobásy. Navyše je obalená v slanine.
INGREDIENCIA:
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa
- 2 zväzky petržlenu
- 1 lyžica rozpusteného masla
- 150 g jemnej klobásy
- 2 lyžice strúhanky
- 1 vajce
- korenie
- muškátový oriešok
- 100 g plátkov slaniny
- soľ
POSTUP:
- Cibuľu si nakrájajte na kocky a osmažte na masle.
- Mleté mäso zmiešajte s nastrúhanou alebo na kocky nakrájanou klobásou.
- Pridajte vajcia, soľ, korenie, muškátový oriešok, nasekanú petržlenovú vňať a premiešajte.
- Nakoniec primiešajte strúhanku a vytvarujte šišku, ktorú potrite vodou a obaľte v slanine.
- Sekanú podlejte trochou vody a dajte piecť pri 200 ° C na asi 45 minút.
- Po 20 minútach ju párkrát do konca pečenia podlejte.