Bavorská sekaná

Bavorská sekaná

Tu máme recept na domácu sekanú z Bavorska. Od našej slovenskej varianty sa líšia pridaním klobásy. Navyše je obalená v slanine.

INGREDIENCIA:

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 cibuľa
  • 2 zväzky petržlenu
  • 1 lyžica rozpusteného masla
  • 150 g jemnej klobásy
  • 2 lyžice strúhanky
  • 1 vajce
  • korenie
  • muškátový oriešok
  • 100 g plátkov slaniny
  • soľ

POSTUP:

  • Cibuľu si nakrájajte na kocky a osmažte na masle.
  • Mleté mäso zmiešajte s nastrúhanou alebo na kocky nakrájanou klobásou.
  • Pridajte vajcia, soľ, korenie, muškátový oriešok, nasekanú petržlenovú vňať a premiešajte.
  • Nakoniec primiešajte strúhanku a vytvarujte šišku, ktorú potrite vodou a obaľte v slanine.
  • Sekanú podlejte trochou vody a dajte piecť pri 200 ° C na asi 45 minút.
  • Po 20 minútach ju párkrát do konca pečenia podlejte.
Sekaná pečienka je obľúbená aj v Nemecku.
tablespoon.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.