Jednoduchý a overený recept na domácu sekanú z hovädzieho a bravčového mäsa. Ako prílohu môžete zvoliť sladkú kapustu a zemiaky.
INGREDIENCIA:
- 2 vajcia
- 250 g mletého hovädzieho mäsa
- 250 g mletého bravčového mäsa
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 4 lyžice strúhanky
- 1 lyžička soli
- ½ hrsti nasekanej petržlenovej vňate
- 1 lyžička horčica
- 1 lyžica oleja
POSTUP:
- Mäso si zmiešajte s najemno nakrájanou cibuľou a prelisovaným cesnakom.
- Osoľte, okoreňte, pridajte petržlenovú vňať, vajcia, horčicu a premiešajte.
- Nakoniec pridajte strúhanku, premiešajte a vytvarujte šišku.
- Dajte do pekáča a prelejte rozohriatym olejom.
- Pečte pri 200 °C približne 50 minút.