Základom výbornej mäsiarskej sekanej pečienky je kvalitné mäso. To si môžete nechať umlieť pri mäsiari alebo kúpiť a umlieť doma.
INGREDIENCIA:
- 250 g bravčového (bravčová pliecko s bravčovým bokom)
- 250 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 lyžička majoránky
- ½ lyžičky drvenej rasce
- štipka muškátového orieška
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ
- korenie
- horčica
POSTUP:
- Všetky ingrediencie premiešajte, urobte šišku a nechajte odležať v chlade (sekanú si pripravte napríklad večer a upečte ráno).
- Pred pečením potrite horčicou a podlejte malým množstvom vody.
- Pečte spočiatku pozvoľna pri 90 °C po dobu 1 hodiny.
- Na ďalšiu hodinu teplotu pridajte na 125 °C.