Domáca mäsiarska sekaná s horčicou

Domáca mäsiarska sekaná s horčicou

Základom výbornej mäsiarskej sekanej pečienky je kvalitné mäso. To si môžete nechať umlieť pri mäsiari alebo kúpiť a umlieť doma.

INGREDIENCIA:

  • 250 g bravčového (bravčová pliecko s bravčovým bokom)
  • 250 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 lyžička majoránky
  • ½ lyžičky drvenej rasce
  • štipka muškátového orieška
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • korenie
  • horčica

POSTUP:

  • Všetky ingrediencie premiešajte, urobte šišku a nechajte odležať v chlade (sekanú si pripravte napríklad večer a upečte ráno).
  • Pred pečením potrite horčicou a podlejte malým množstvom vody.
  • Pečte spočiatku pozvoľna pri 90 °C po dobu 1 hodiny.
  • Na ďalšiu hodinu teplotu pridajte na 125 °C.
Domáca sekaná z čerstvo namletého mäsa je šťavnatá a výborná.
theblondcook.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.