Hľadáte recept na tie najlepšie slivkové knedle? Tu je! Kysnuté cesto síce zaberie trochu času, ale výsledok rozhodne stojí za to.
INGREDIENCIA
- 500 g polohrubej múky
- 1 balíček droždia
- 250 ml mlieka
- 1 vajce
- 1 lyžica cukru
- štipka soli
- slivky
- mletý mak
- 250 g masla
- cukor múčka
POSTUP
- Múku preosejte do misy, urobte do nej jamku a do nej rozdrobte droždie, zasypte cukrom a zalejte tromi lyžicami vlažného mlieka
- Nechajte vzísť kvások
- Potom prilejte zvyšok mlieka, pridajte vajcia a soľ a premiešajte na hladké cesto
- Nechajte ho na teplom mieste približne hodinu vykysnúť
- Vykysnuté cesto rozvaľkajte na pomúčenom povrchu na hrubší plát
- Z neho vykrajujte kolieska
- Do každého zabaľte slivku a vytvorte knedlíček
- Knedličky varte vo vriacej osolenej vode pokiaľ nevyplávajú na hladinu
- V malom hrnci nechajte rozpustiť maslo
- Hotové knedle posypte makom zmiešaným s cukrom a prelejte maslom