Kysnuté knedle zo sliviek s makom

Kysnuté knedle zo sliviek s makom

Hľadáte recept na tie najlepšie slivkové knedle? Tu je! Kysnuté cesto síce zaberie trochu času, ale výsledok rozhodne stojí za to.

INGREDIENCIA

  • 500 g polohrubej múky
  • 1 balíček droždia
  • 250 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 1 lyžica cukru
  • štipka soli
  • slivky
  • mletý mak
  • 250 g masla
  • cukor múčka

POSTUP

  • Múku preosejte do misy, urobte do nej jamku a do nej rozdrobte droždie, zasypte cukrom a zalejte tromi lyžicami vlažného mlieka
  • Nechajte vzísť kvások
  • Potom prilejte zvyšok mlieka, pridajte vajcia a soľ a premiešajte na hladké cesto
  • Nechajte ho na teplom mieste približne hodinu vykysnúť
  • Vykysnuté cesto rozvaľkajte na pomúčenom povrchu na hrubší plát
  • Z neho vykrajujte kolieska
  • Do každého zabaľte slivku a vytvorte knedlíček
  • Knedličky varte vo vriacej osolenej vode pokiaľ nevyplávajú na hladinu
  • V malom hrnci nechajte rozpustiť maslo
  • Hotové knedle posypte makom zmiešaným s cukrom a prelejte maslom
slivkové knedle z kysnutého cesta
Zdroj: pinterest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.