Hubové rizoto bez mäsa

Hubové rizoto bez mäsa

Jemné bezmäsité rizoto si vykúzlite na obed alebo na večeru a budete z neho nadšení. Vďaka postupnému vareniu dostane tú pravú chuť.

INGREDIENCIA

  • 230 g šampiňónov
  • 3 lyžice masla
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 stredne veľké cibule
  • 1 hrnček ryže arborio
  • ⅓ hrnčeka suchého bieleho vína
  • 2 a ½ zeleninového vývaru
  • ¾ hrnčeka nastrúhaného parmezánu
  • soľ
  • korenie

POSTUP

  • Šampiňóny si očistíme, umyjeme a usušíme.
  • Nakrájame ich na štvrtky a na lyžicu masla a lyžicu oleja ich orestujeme.
  • Restujeme dozlatista, potom ich jemne osolíme a ešte minútku ich dusíme.
  • Dáme ich bokom a pripravíme si ryžu.
  • Ryžu si premiešame, necháme odkvapkať, cibuľu si nakrájame na kocky.
  • Na zvyšku masla a oleja si orestujeme cibuľu, potom pridáme ryžu a restujeme do zozlatnutia.
  • Potom ju podlejeme vínom a necháme ho absorbovať.
  • Následne podlejeme ¼ hrnčekom vývaru a necháme opäť absorbovať.
  • Takto postupne podlievame až do úplného zmäknutia.
  • Varíme 20-25 minút, potom dochutíme, pridáme späť šampiňóny a nastrúhaný parmezán.
  • Chvíľu prehrejeme, premiešame, odstavíme, necháme sadnúť a smieme podávať.
Vegetariánske rizoto zo šampiňónov.
afamilyfeast.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.