Zeleninové rizoto si môžete pripraviť aj s touto farebnou jesennou pochúťkou.
INGREDIENCIA
- 350 g olúpanej a vykôstkovanej tekvice
- 1 stredne veľká cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica masla
- 300 g ryže arborio
- 3 hrnčeky zeleninového vývaru
- ¾ hrnčeka nastrúhaného parmezánu
- 1 štipka muškátového orieška
- 1 štipka korenia
POSTUP
- Tekvicu si nakrájame na menšie kúsky, cibuľu si nakrájame na kocky a cesnak tiež.
- Na masle a oleji si orestujeme cibuľu, cesnak, pridáme tekvicu a necháme zmäknúť.
- Po zmäknutí tekvicu roztlačíme na kašu, pridáme prepranú ryžu a restujeme.
- Postupne prilievame vývar po pol hrnčeka.
- Keď sa tekutina vyparí, pridáme ďalší vývar.
- Varíme do zmäknutia ryže.
- Nakoniec dochutíme a podávame s nastrúhaným parmezánom.