Bezmäsité tekvicové rizoto

Bezmäsité tekvicové rizoto

Zeleninové rizoto si môžete pripraviť aj s touto farebnou jesennou pochúťkou.

INGREDIENCIA

  • 350 g olúpanej a vykôstkovanej tekvice
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica masla
  • 300 g ryže arborio
  • 3 hrnčeky zeleninového vývaru
  • ¾ hrnčeka nastrúhaného parmezánu
  • 1 štipka muškátového orieška
  • 1 štipka korenia

POSTUP

  • Tekvicu si nakrájame na menšie kúsky, cibuľu si nakrájame na kocky a cesnak tiež.
  • Na masle a oleji si orestujeme cibuľu, cesnak, pridáme tekvicu a necháme zmäknúť.
  • Po zmäknutí tekvicu roztlačíme na kašu, pridáme prepranú ryžu a restujeme.
  • Postupne prilievame vývar po pol hrnčeka.
  • Keď sa tekutina vyparí, pridáme ďalší vývar.
  • Varíme do zmäknutia ryže.
  • Nakoniec dochutíme a podávame s nastrúhaným parmezánom.
Rizoto s tekvicou a parmezánom nielen pre vegetariánov.
carolinescooking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.