Rizoto bez mäsa s pórom

Rizoto bez mäsa s pórom

Pór povzbudzuje chuť do jedla a podporuje činnosť zažívacích orgánov a obličiek. Je bohatý na provitamín A a draslík a fosfor. Môžeme ho preto pokojne použiť aj na prípravu bezmäsitého rizota.

INGREDIENCIA

  • pór
  • 300 g ryže
  • kurací vývar
  • 1 dl bieleho vína
  • cibuľa
  • tvrdý syr – najlepšie parmezán
  • maslo
  • soľ
  • korenie

POSTUP

  1. V kastróli si osmažíme na masle nakrájanú cibuľu.
  2. Pór umyjeme a nakrájame na jemné kolieska, ktoré pridáme k cibuli a osmažíme spoločne.
  3. Potom k póru a cibuli pridáme opranú ryžu, chvíľu orestujeme.
  4. Osolíme a okoreníme a zalejeme vínom a vývarom.
  5. Spoločne dusíme domäkka.
  6. Servírovať môžeme so strateným vajcom.
Hotový recept vegetariánske rizoto s pórom.
zdroj: myrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.