Asi najčastejším a najobľúbenejším typom je táto mexická placka s kuracím. Šťavnaté mäso, zelenina, plno syra, to je záruka kvality. Verte, že tento recept zvládnete ľavou zadnou.
Ingrediencie
- 4 tortilly na quesadillu
- 2 kuracie prsia
- 1/4 šálky nakrájanej cibule
- 1/4 šálky nakrájanej červenej papriky
- 1/2 šálky konzervovanej kukurice
- 1/4 šálky nasekaného koriandra
- 1/4 šálky strúhaného syra
- 1/4 šálky nakrájaných jalapeño papričiek (voliteľné)
- Olivový olej
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Zohrejte panvicu na strednom ohni. Pridajte olivový olej a cibuľu. Varte, kým nezmäkne.
- Pridajte papriku a jalapeño papričky (ak ich používate) a varte ďalšie 2 minúty.
- Pridajte kuracie mäso, kukuricu a opekajte približne 2 minúty.
- Dochuťte soľou a korením.
- Zohrejte druhú panvicu. Položte na ňu jednu tortillu a na polovicu rozložte kuraciu zmes, syr a koriander.
- Preložte tortillu na polovicu a stlačte okraje, aby ste ju uzavreli.
- Opekajte 2-3 minúty z každej strany.
- Postup opakujte aj s ostatnými tortillami.
- Nakrájajte quesadilly na trojuholníky a podávajte s obľúbenou omáčkou.