Klasický nakladaný hermelín

Klasický nakladaný hermelín

Klasický krčmový hermelín tak, ako ho všetci poznáme, by tu rozhodne nemal chýbať. Ide o základný recept, ktorý každý nováčik pravdepodobne vyskúša ako prvý. Ale pozor, aj tu sa dajú nasekať začiatočnícke chyby. Ako na to, aby vznikol dokonalý výsledok? Základom je správne korenie aj skladovanie.

Ingrediencie

  • 6 hermelínov
  • 2 červené cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 červená paprika
  • 1 chilli paprička
  • 1 bobkový list
  • 10 čiernych guľôčok korenia
  • Olivový olej
  • Mletá paprika (sladká a štipľavá)
  • Soľ

Postup

  1. Hermelíny nakrájajte na polovicu.
  2. Cibuľu nakrájajte na kolieska, cesnak na plátky, papriku na kocky (ak ju používate).
  3. V miske zmiešajte hermelín, cibuľu, cesnak, papriku (ak ju používate), bobkový list, čierne korenie, mletú papriku a soľ.
  4. Zmes vložte do čistých sklenených pohárov a zalejte olivovým olejom tak, aby boli všetky ingrediencie ponorené.
  5. Poháre pevne uzavrite a nechajte ich v chladničke aspoň 5 dní, ideálne 10 dní.
Nakladaný hermelín v pohári
urbanadventures.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.