Naložený hermelín s brusnicovým chutney

Naložený hermelín s brusnicovým chutney

Veľkú silu nájdeš v syre. A v brusniciach. Určite poznáte recepty na grilovaný hermelín alebo camembert s brusnicami, ale ako táto kombinácia chutí, keď sa naloží? Skvele! Ako na to?

Ingrediencie

  • 2 syry Hermelín
  • 200 g brusnicového chutney (môžete si ho vyrobiť sami alebo kúpiť hotový)
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kolieska
  • 1 bobkový list
  • 5 zrniek čierneho korenia
  • 1 PL octu
  • 500 ml bieleho vína
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Hermelín opláchnite a osušte papierovou utierkou.
  2. V hrnci na strednom ohni zohrejte biele víno. Pridajte cibuľu, korenie a ocot. Dobre premiešajte a priveďte do varu.
  3. Znížte oheň a varte 10 minút, kým sa chute spoja.
  4. Odstavte hrniec z ohňa a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
  5. Do čistej sklenenej nádoby vložte Hermelín, brusnicové chutney a cibuľu.
  6. Zalejte vychladnutým vínnym nálevom, aby boli syry úplne ponorené.
  7. Nádobu zakryte viečkom a skladujte v chladničke aspoň 24 hodín, aby sa chute prepojili.
hermelín s brusnicami
prettyprudent.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.