Veľkú silu nájdeš v syre. A v brusniciach. Určite poznáte recepty na grilovaný hermelín alebo camembert s brusnicami, ale ako táto kombinácia chutí, keď sa naloží? Skvele! Ako na to?
Ingrediencie
- 2 syry Hermelín
- 200 g brusnicového chutney (môžete si ho vyrobiť sami alebo kúpiť hotový)
- 1 cibuľa, nakrájaná na kolieska
- 1 bobkový list
- 5 zrniek čierneho korenia
- 1 PL octu
- 500 ml bieleho vína
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Hermelín opláchnite a osušte papierovou utierkou.
- V hrnci na strednom ohni zohrejte biele víno. Pridajte cibuľu, korenie a ocot. Dobre premiešajte a priveďte do varu.
- Znížte oheň a varte 10 minút, kým sa chute spoja.
- Odstavte hrniec z ohňa a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
- Do čistej sklenenej nádoby vložte Hermelín, brusnicové chutney a cibuľu.
- Zalejte vychladnutým vínnym nálevom, aby boli syry úplne ponorené.
- Nádobu zakryte viečkom a skladujte v chladničke aspoň 24 hodín, aby sa chute prepojili.