Už to tu zaznelo, ale hermelín a pivo k sebe jednoducho patria. Ako to ale dopadne, keď syr nebudete pivom len zapíjať, ale rovno ho v ňom naložíte? Naučte sa, ako správne pripraviť pivný nálev.
Ingrediencie
- 2 syry Hermelín
- 500 ml tmavého piva
- 1 cibuľa, nakrájaná na kolieska
- 5 zrniek čierneho korenia
- 3 bobkové listy
- 1 PL medu
- 1 PL horčice
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Hermelín opláchnite a osušte papierovou utierkou.
- V hrnci na strednom ohni zohrejte pivo.
- Pridajte cibuľu, korenie, med a horčicu. Dobre premiešajte a priveďte do varu.
- Znížte oheň a varte 5 minút, kým sa chute spoja.
- Odstavte hrniec z ohňa a nechajte vychladnúť.
- Do čistej sklenenej nádoby vložte Hermelín a zalejte ho vychladnutým pivným nálevom, aby boli syry úplne ponorené.
- Nádobu zakryte viečkom a skladujte v chladničke aspoň 24 hodín, aby sa chute prepojili.