Nakladaný hermelín v pive

Nakladaný hermelín v pive

Už to tu zaznelo, ale hermelín a pivo k sebe jednoducho patria. Ako to ale dopadne, keď syr nebudete pivom len zapíjať, ale rovno ho v ňom naložíte? Naučte sa, ako správne pripraviť pivný nálev.

Ingrediencie

  • 2 syry Hermelín
  • 500 ml tmavého piva
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kolieska
  • 5 zrniek čierneho korenia
  • 3 bobkové listy
  • 1 PL medu
  • 1 PL horčice
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Hermelín opláchnite a osušte papierovou utierkou.
  2. V hrnci na strednom ohni zohrejte pivo.
  3. Pridajte cibuľu, korenie, med a horčicu. Dobre premiešajte a priveďte do varu.
  4. Znížte oheň a varte 5 minút, kým sa chute spoja.
  5. Odstavte hrniec z ohňa a nechajte vychladnúť.
  6. Do čistej sklenenej nádoby vložte Hermelín a zalejte ho vychladnutým pivným nálevom, aby boli syry úplne ponorené.
  7. Nádobu zakryte viečkom a skladujte v chladničke aspoň 24 hodín, aby sa chute prepojili.
Nakladaný syr s cibuľou a pivom
urbanadventures.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.