Hľadáte ideálny darček pre manžela, otecka alebo dedka? Touto dobrotou určite žiadny z nich nepohrdne. A sme presvedčení o tom, že ani dámy nie.
Ingrediencie
- 2 syry Hermelín
- 200 g kyslej kapusty (ideálne domácej)
- 100 g pikantnej klobásy
- 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
- 1 bobkový list
- 5 zrniek čierneho korenia
- 1 PL octu
- 1 liter vody
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Syr Hermelín opláchnite a osušte papierovou utierkou.
- V hrnci na strednom ohni priveďte do varu vodu s octom, bobkovým listom a korením.
- Vložte kyslú kapustu a klobásu do hrnca a varte 5 minút.
- Odstavte hrniec z ohňa a nechajte vychladnúť.
- Do čistej sklenenej nádoby vložte cibuľu a Hermelín.a nechajte vychladnúť.
- Zalejte vychladnutým nálevom s kapustou a klobásou, aby boli syry úplne ponorené.
- Nádobu zakryte viečkom a skladujte v chladničke aspoň 24 hodín, aby sa chute prepojili.