Jednoduché, chutné a zároveň nutrične hodnotné jedlo inšpirované talianskou kuchyňou. Skvelý spôsob na využitie sezónnych húb alebo ako hlavné jedlo pre vegetariánov. Aké ingrediencie budete potrebovať?
Ingrediencie
- 250 g tarhone
- 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
- 400 g húb, nakrájaných na plátky (napr. šampiňóny, hliva ustricová)
- 500 ml zeleninového vývaru
- 2 PL olivového oleja
- 2 strúčiky nasekaného cesnaku
- 1 PL mletého tymiánu
- 2 PL nasekanej petržlenovej vňate
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- V hrnci s osolenou vodou uvarte tarhoňu podľa návodu na obale. Po uvarení scedte a odložte bokom.
- V panvici na strednom ohni zohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu a restujte ju, kým nie je mäkká a priesvitná, asi 5 minút.
- Pridajte cesnak a restujte ho ďalšiu minútu, kým nie je voňavý.
- Vložte huby a restujte ich, kým nie sú hnedé a mäkké, asi 5 minút.
- Vmiešajte tymián, soľ a korenie.
- Prilejte zeleninový vývar a priveďte do varu. Znížte oheň a duste 10 minút, kým sa huby neuvaria.
- Pridajte uvarenú tarhoňu a premiešajte, aby sa spojila.
- Podávajte teplé, ozdobené petržlenovou vňaťou.