Maďarská tarhoňová polievka

Maďarská tarhoňová polievka

Poctivá maďarská polievka, ktorá zahreje aj zasýti. Okrem tarhony nechýbajú ani ďalšie typické maďarské suroviny, ako napríklad paprika alebo údená slanina. S touto výdatnou polievkou určite nešliapnete vedľa.

Ingrediencie

  • 200 g tarhone
  • 800 ml hovädzieho vývaru
  • 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
  • 1 plechovka (400 g) krájaných paradajok vo vlastnej šťave
  • 150 g slaniny, nakrájanej na kocky
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 1 nasekaný strúčik cesnaku
  • 1 PL mletej papriky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky korenia
  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate

Postup

  1. V hrnci na strednom ohni zohrejte olivový olej.
  2. Pridajte cibuľu a restujte ju, kým nie je mäkká a priesvitná, asi 5 minút.
  3. Pridajte cesnak, papriku, papriku, rascu, soľ a korenie a restujte ďalšiu minútu, kým nie sú voňavé.
  4. Vmiešajte krájané paradajky a vývar. Priveďte do varu a potom znížte oheň a duste 10 minút.
  5. Vložte tarhoňu do hrnca a varte ďalších 10 minút, kým tarhoňa nie je uvarená.
  6. Medzitým na panvici na strednom ohni opečte slaninu do chrumkava.
  7. Uvarenú polievku nalejte do misiek a ozdobte slaninou a petržlenovou vňaťou.
Tarhoňová polievka so zeleninou
photo: zserbo.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.