Poctivá maďarská polievka, ktorá zahreje aj zasýti. Okrem tarhony nechýbajú ani ďalšie typické maďarské suroviny, ako napríklad paprika alebo údená slanina. S touto výdatnou polievkou určite nešliapnete vedľa.
Ingrediencie
- 200 g tarhone
- 800 ml hovädzieho vývaru
- 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
- 1 plechovka (400 g) krájaných paradajok vo vlastnej šťave
- 150 g slaniny, nakrájanej na kocky
- 2 PL olivového oleja
- 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
- 1 nasekaný strúčik cesnaku
- 1 PL mletej papriky
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky korenia
- 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
Postup
- V hrnci na strednom ohni zohrejte olivový olej.
- Pridajte cibuľu a restujte ju, kým nie je mäkká a priesvitná, asi 5 minút.
- Pridajte cesnak, papriku, papriku, rascu, soľ a korenie a restujte ďalšiu minútu, kým nie sú voňavé.
- Vmiešajte krájané paradajky a vývar. Priveďte do varu a potom znížte oheň a duste 10 minút.
- Vložte tarhoňu do hrnca a varte ďalších 10 minút, kým tarhoňa nie je uvarená.
- Medzitým na panvici na strednom ohni opečte slaninu do chrumkava.
- Uvarenú polievku nalejte do misiek a ozdobte slaninou a petržlenovou vňaťou.