Zapečená tarhoňa s paradajkami a fazuľami

Zapečená tarhoňa s paradajkami a fazuľami

Tak ako ostatné cestoviny aj táto chutná skvele zapečená. Tentoraz v spoločnosti paradajok a fazule.

Ingrediencie

  • 250 g tarhone
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 2 strúčiky nasekaného cesnaku
  • 1 plechovka (400 g) krájaných paradajok vo vlastnej šťave
  • 1 plechovka (400 g) fazule v paradajkovej omáčke (sceďte a opláchnite)
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1/2 lyžičky mletej rasce
  • 1/2 hrnčeka strúhanej mozzarelly
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. V hrnci s osolenou vodou uvarte tarhoňu podľa návodu na obale. Po uvarení scedte a odložte bokom.
  2. V panvici na strednom ohni zohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu a restujte, kým nie je mäkká a priesvitná, asi 5 minút.
  3. Pridajte cesnak a restujte ďalšiu minútu, kým nie je voňavý.
  4. Vmiešajte krájané paradajky, fazuľu, papriku, kmín, soľ a korenie. Priveďte do varu a potom znížte oheň a duste 10 minút.
  5. Do omáčky vmiešajte uvarenú tarhoňu a premiešajte, aby sa spojila.
  6. Zmes prelejte do zapekacej misy a posypte syrom.
  7. Pečte v predhriatej rúre na 180°C asi 20 minút, kým syr nie je roztopený.
  8. Podávajte teplé.
zapečená tarhoňa s paradajkami
taste.co.za

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.